Tension Release Exercises (TRE)

Wanneer?
Zondag 27 mei 2018 | 14:00-17:00 uur

Tension Release Exercises (TRE)
Mensen hebben – net als andere zoogdieren – een ingebouwde reflex om door middel van trillen spanning los te laten. Dat kan spontaan gebeuren na intensief sporten of bij de beoefening van yoga, tai chi of meditatie. Het is ook mogelijk om deze ‘neurogenic tremors’ bewust te activeren. De Amerikaanse therapeut en academicus David Berceli ontwikkelde hiervoor een methode, bestaande uit enkele oefeningen. Door het trillen verlaat diepere spanning je lichaam. Het mooie is dat dat meestal heel geleidelijk gebeurt; zonder heftige emoties.

Inhoud
De workshop start met een uitgebreide intoductie en warming-up. Vervolgens doen we een ontspannende bodyscan (mindfulness). Dan volgen de TRE oefeningen en het trillen. Er is ook een korte (thee)pauze en we sluiten af met een evaluatie. De workshop is serieus, maar er wordt zeker ook gelachen!

Meer weten?
David Berceli schreef 4 boeken over TRE. Zie ook zijn website: traumaprevention.com.

Voor wie?
In principe voor iedereen. Ook als je al eerder een TRE workshop hebt gevolgd. Deze workshop is niet geschikt als je een operatie hebt ondergaan in de laatste 3 maanden, zwanger bent of in geval van ernstige psychische problemen. Bij twijfel: overleg.

Docent
De workshop wordt gegeven door Tjeerd Verbeek. Hij beoefent TRE sinds 2014.

Praktische info
De workshop is van 14:00-16:30 uur; deur open vanaf 13:45 uur. Meenemen: ruimzittende kleding (ook warm) en iets om op te liggen (matje).

Lokatie
De workshop vindt plaats in Utrecht Leidsche Rijn. De exacte lokatie is nu nog niet bekend.

Kosten & betalen
De kosten bedragen 49 euro per persoon. Leerlingen, ex-leerlingen en Permanent Beta festival bezoekers betalen 39 euro. De gegevens voor de betaling ontvang je per email.

Aanmelden
Meld je aan per email. Je ontvangt dan een email met details en gegevens om te betalen. Het maximaal aantal deelnemers is 16. Op dit moment zijn er nog 16 plekken vrij. De workshop gaat door bij 8 of meer aanmeldingen.

TRE utrecht