logo phu
pushinghandsutrecht
home
introductie
spelregels
wanneer/waar
workshops
contact

 

introductie

Wat is pushing hands?
Pushing hands (tui shou) is een onderdeel van de Chinese interne vechtkunst tai chi. Het is een partner-oefening, waarbij je elkaar uit balans probeert te brengen. Het doel van pushing hands is om kwaliteiten als balans, concentratie, structuur, gevoeligheid en ontspanning te ontwikkelen. Pushing hands kan gedaan worden volgens vaste patronen of vrij. Verder kan je op dezelfde plaats blijven staan (fixed step) of erbij lopen (moving step).

bezoekersPushing Hands Utrecht
Sinds 1998 is er regelmatig de gelegenheid om "vrij" te pushen. Op deze middagen beoefenen we voornamelijk fixed step pushing hands; er wordt geen les gegeven.
De ontspannen sfeer biedt de mogelijkheid kennis en ervaring uit te wisselen. Er is ook ruimte voor andere vormen van interactie uit de interne vecht-kunsten, zoals moving step pushing hands, partnervormen (san shou) en patronen.

Voor wie?
Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor gevorderde tai-chi-ers (alle stijlen) die ervaring hebben met pushing hands. Er komen ook beoefenaren van andere (vecht) kunsten als aikido, boksen, cheng hsin, shaolin kempo, yoga etc.. Leeftijd, geslacht of gewicht zijn niet van belang. Als je twijfelt of het iets voor jou is, neem dan vooraf even contact op.

Als je begint met pushing hands of geen tai chi achtergrond hebt, is het aan te bevelen om eerst een keer deel te nemen aan een introductie-workshop.