logo phu
pushinghandsutrecht
home
introductie
spelregels
wanneer/waar
workshops
contact

 

workshop tai chi

workshops

16 maart 2008
Tjeerd Verbeek
Pushing Hands Basics

Let op: workshop gaat niet door!

Pushing Hands Basics is bedoeld voor mensen die met pushing hands willen beginnen of hun basiskennis willen opfrissen. De workshop leert de deelnemers om te leren, zodat zij na de workshop ook kunnen deelnemen aan de vrije pushing hands middagen. Enige ervaring met tai chi of andere (interne) vechtkunst is wenselijk.

Na een korte warming-up worden stapsgewijs verschillende aspecten van pushing hands behandeld. Het accent ligt op "free fixed step pushing hands"; hierbij blijf je op een plek staan en ben je niet gebonden aan een vast beweegpatroon. Aan de orde komen: de zin en het doel van pushing hands, de spelregels, basisprincipes, balans, spanning - ontspanning en de rol van het bewustzijn. Ook als je al enige ervaring hebt, is deze workshop geschikt om je inzicht in pushing hands verder te verdiepen.

Tjeerd Verbeek (1968) beoefent 16 jaar tai chi en organiseert sinds 1998 Pushing Hands Utrecht. Hij geeft full-time tai chi lessen, zowel in bedrijven als aan particulieren (in Utrecht). Zijn belangrijkste leraren waren: Epi van de Pol, Peter Ralston (Cheng Hsin) en Lauren Smith.

Deelnemers: minimaal 8, maximaal 16
Kosten: 40 euro (30 euro voor leerlingen)
Datum /tijd: zondag 16 maart 2008: 13:15 - 18:00 u
Plaats: Vrije School, Hieronymusplantsoen 3, Utrecht
Routebeschrijving

----------------------------------------------------------------------

Inschrijven
Als je je wilt opgeven voor een workshop kan dat per email. Vermeld svp je telefoonnummer, zodat ik je kan terugbellen voor details en eventuele vragen.

Betalen
Er kan alleen via de bank/giro worden betaald, op girorekening 8216994 tav T. Verbeek te Utrecht. Vermeld svp het nummer van de workshop en eventueel welke onderdelen. De datum waarop de betaling is bijgeschreven geldt als inschrijfdatum. Als je zeker wilt zijn van een plaats, betaal dan snel. Tot 14 dagen voor de workshop is restitutie (minus 10 euro administratie-kosten) mogelijk.
Nadat je je hebt aangemeld ben je het bedrag voor de workshop verschuldigd.

Voorbereiden
Je kan je op een pushing hands workshop voorbereiden door je nagels kort te knippen en ruimzittende kleding mee te nemen. Zorg zelf voor je lunch ; in de zaal is geen catering of cantine.

Risico
De organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele schade of letsel. Het betreden van de workshops is op eigen risico.