tai chi

Tai chi in Utrecht
met Tjeerd Verbeek

Home
Tai chi?
Cursusinfo
Docent
Contact


<Cursusinfo: Proefles>

Proefles
Voordat je besluit om je in te schrijven, kan je een proefles volgen. Als je beginner bent kan dat in september en soms ook in januari. De proefles is de eerste of tweede les van de cursus. Als je al tai chi ervaring (minstens 1 jaar) hebt en het eerste deel van de Cheng Man Ching vorm kent, kan je het hele jaar door instappen.

Praktisch:
1. Je kan een proefles uitsluitend bijwonen na persoonlijke afspraak.
2. De lessen beginnen net als de proefles om 18:30 u. Ga voor jezelf na of je (ivm werk etc) de komende maanden op dinsdagavond op die tijd aanwezig kan zijn.
3. De eerstvolgende gelegenheid om een proefles te doen is januari 2011.
4. Opgeven voor een proefles kan vanaf medio december 2010.

Na de proefles
In de dagen na de proefles hoor ik graag van je of je je wilt inschrijven voor de cursus. Dat kan dan bij de eerstvolgende les. Als je nog vragen hebt kan je die natuurlijk (liefst telefonisch) stellen.

Veelgestelde vragen:

Wat leer/doe ik in de cursus?
In de beginnerscursus maak je kennis met de basisprincipes van tai chi. Je leert hoe je bewuster en efficienter kan bewegen. We doen solo- en groepsoefeningen en werken ook vaak in tweetallen.

Hoe weet ik of tai chi iets voor mij is?
Tai chi is een goede keus als je interesse hebt in vechtkunst, gezondheid en/of meditatie. Tai chi leren is een lang proces en vraagt geduld en toewijding. Daarbij is het belangrijk dat je wekelijks naar de les komt.

Ik kan een aantal keren niet komen, is dat een probleem?
Nee, dat is geen probleem. Zorg wel dat je minimaal 2/3 van de lessen bijwoont.

Hoe is jouw aanpak/stijl van lesgeven?
In mijn manier van lesgeven staat de eigen ervaring centraal. Ik vraag je niet ergens in te geloven, maar zelf te onderzoeken en ontdekken. Ik ben vrij praktisch ingesteld. Verwacht geen zijden pakken, wierook of Chinese muziek. Ik ben een serieuze leraar en er is beslist ook ruimte voor humor!

Kan ik eerder een proefles volgen?
Nee. Het volgen van een proefles en het starten met een beginnerscursus kan alleen in september en soms in januari. Indien je al eerder tai chi hebt beoefend (langer dan een jaar) en het eerste deel van de Cheng Man Ching vorm kent, is dat wel mogelijk.

Zijn er lessen op andere momenten in de week?
Nee. Ik geef aan particulieren uitsluitend les op dinsdagavond.

Mijn gezondheid is niet 100%, kan ik dan wel tai chi doen?
Soms wel, soms niet... Als je 5 kwartier kan staan en wandelen, kan je in principe ook tai chi beoefenen. Bij twijfel even overleggen.