Hoi,

In de komende weken geef ik drie workshops. In deze mini-nieuwsbrief lees je er alles over.

Fijne lente!

Groet,

Tjeerd Verbeek
Tai Chi & Qigong Leidsche Rijn (TCQLR)
www.tai-chi.nl

Workshops

Qigong
Aanstaande zondagmiddag 1 april 2018 zal ik een qigong workshop geven in de Metaal Kathedraal te Utrecht - als onderdeel van de Bio Markt XL Paaseditie. Meer informatie en inschrijven via de website van de Metaal Kathedraal.

Tai Chi
Op zondagmiddag 6 mei 2018 geef ik weer een tai chi workshop in de Metaal Kathedraal. Meer informatie en inschrijven via de website van de Metaal Kathedraal.

Tension Release Exercises (TRE)
Zondag 27 mei geef ik een Tension Release Exercise workshop. Deze zal plaatsvinden in Utrecht (Leidsche Rijn). Zie voor meer informatie: TRE workshop

Tension Release Exercises


Tension Release Exercises (TRE)

Als je deze nieuwsbrief al wat langer leest, heb je de 'Tension Release Exercises' wel eens voorbij zien komen. Ze maakten bijvoorbeeld deel uit van de Deep Relaxation workshop die ik een aantal keren heb gegeven.

Sinds 2014 beoefen ik regelmatig TRE. Onlangs heb ik ter verdieping een seminar bijgewoond van David Berceli - de grondlegger ervan. Dat was zeer inspirerend!

Maar wat is TRE eigenlijk? Je denkt wellicht dat het 'wat ontspannende oefeningen' zijn om 'te bewegen en tot rust te komen', net als yoga of tai chi. Niets is echter minder waar! Het proces dat je activeert met de TRE oefeningen, is een (bij zoogdieren) ingebouwd tril-mechanisme om spanning in het systeem af te voeren. Dus niet iets dat door mensen is bedacht. Het is in het zenuwstelsel verankerd, en net als je hartslag of spijsvertering automatisch. De trillingen die ontstaan na het doen van de oefeningen, gaan helemaal vanzelf.

Het effect van TRE wordt door de meeste mensen ervaren als zeer rustgevend. Door het afnemen van spanning ontstaat er meer ruimte en bewegingsvrijheid in je lijf. Dat kan je helpen om verder te komen in je beoefening van tai chi, qigong, yoga, dans of sport.

Nieuwsgierig? Doe op 27 mei mee met de Tension Release Exercises workshop in Utrecht. Voor meer info en aanmelden: TRE workshop.

Video inspiratie 

> Interview met tai chi leraar Lauren Smith (4:03 min)

> Maximaal onthaasten met een ademoefening van Rolf Sovik (9:53 min)

Agenda

1 april 2018: Qigong workshop in de Metaal Kathedraal (Utrecht)
3 april 2018: start lessen blok 2 Tai Chi & Qigong Leidsche Rijn
11-15 april 2018: International Push Hands Meeting in Hannover (D)
6 mei: Tai Chi workshop met Tjeerd Verbeek in de Metaal Kathedraal (Utrecht)
27 mei: Workshop Tension Release Exercises (TRE) met Tjeerd Verbeek (Utrecht)

Over deze Nieuwsbrief

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je daarvoor hebt opgegeven of omdat je ooit bij mij een buitenles, cursus of workshop hebt gedaan. Alle informatie over de nieuwsbrief - inclusief het archief - vind je hier. Ken je nog iemand die deze nieuwsbrief leuk zou kunnen vinden? Stuur hem door!