Hoi,

In de komende weken geef ik weer enkele workshops. In deze korte nieuwsbrief lees je er alles over. Zie ook de diverse festivals in de agenda!

Fijne lente!

Groet,

Tjeerd Verbeek
Tai Chi & Qigong Leidsche Rijn (TCQLR)
www.tai-chi.nl

Workshops

Tension Release Exercises (TRE)
Zondag 31 maart 2019 geef ik weer een Tension Release Exercise workshop. Deze zal plaatsvinden in Utrecht (Leidsche Rijn). Zie voor meer informatie: TRE workshop en zie ook hieronder.

Qigong
Sinds begin 2018 geef ik regelmatig workshops in de 'culturele hotspot' de Metaal Kathedraal in Utrecht Leidsche Rijn. Op zondagmiddag 7 april 2019 geef ik daar een qigong workshop als onderdeel van de maandelijkse Bio Markt. Meer informatie via de website van de Metaal Kathedraal. Gratis toegang!

Tension Release Exercises


Tension Release Exercises (TRE)

Ik ben en blijf erg enthousiast over TRE omdat ik merk dat deelnemers vaak snel tot resultaten komen. Stress-gerelateerde klachten en klachten aan het bewegings-apparaat (o.a. chronische rugpijn) reageren er goed op.

Wat is TRE nu eigenlijk? Je denkt wellicht dat het 'wat ontspannende oefeningen' zijn om 'te bewegen en tot rust te komen', net als yoga of tai chi. Niets is echter minder waar! Het proces dat je activeert met de TRE oefeningen, is een (bij zoogdieren) ingebouwd tril-mechanisme om spanning in het systeem af te voeren. Dus niet iets dat door mensen is bedacht. Het is in het zenuwstelsel verankerd, en is net als je hartslag of spijsvertering automatisch. De trillingen die ontstaan na het doen van de oefeningen, gaan helemaal vanzelf.

Het effect van TRE wordt door de meeste mensen ervaren als zeer rustgevend. Door het afnemen van spanning ontstaat er meer ruimte en bewegingsvrijheid in je lijf. Dat kan je helpen om verder te komen in je beoefening van tai chi, qigong, yoga, dans of sport.  Enkele reacties van deelnemers aan mijn TRE workshops:

"Dank voor de workshop! Werkt voor mij erg goed."

"Dank voor de fijne en leerzame workshop. Ik lag daarna om 8 uur al in bed en werd om half 7 wakker; bijna de klok rond geslapen!"

"Het was echt supergaaf. Ben serieus enthousiast."

"Mijn pijnklachten veroorzaakt door fibromyalgie zijn al enkele dagen sterk verminderd. Verder was ik moe en heb ik beter geslapen!"

"Ja, een fijne workshop weer! En tof dat het trillen nu ook lukte bij mij :-)"

Nieuwsgierig? Doe op 31 maart mee met de Tension Release Exercises workshop in Utrecht. Voor meer info en aanmelden: TRE workshop. Op 2 & 3 november geef ik weer twee TRE workshops in Zwitserland bij het Tai Chi Tcho Festival.

Video inspiratie 

> Bruce Kumar Frantzis behandelt veelgemaakte fouten in Tai Chi (7:46 min)

> Tension Release Exercises introductie met Bonnie Pariser (20:20 min)

> Aankondiging van de Push Hands Meeting Hannover (01:08 min)

Agenda

31 maart: Workshop Tension Release Exercises (TRE) met Tjeerd Verbeek (Utrecht)
2 april: start lessen blok 2 Tai Chi & Qigong Leidsche Rijn
7 april: Qigong workshop in de Metaal Kathedraal (Utrecht)
10-14 april: International Push Hands Meeting in Hannover (D)
16,17 & 18 augustus: North Sea Tai Chi festival in Zeewolde (NL)
1-3 november: Tai Chi Tcho festival in La Chaux-de-Fonds (CH)

Over deze Nieuwsbrief

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je daarvoor hebt opgegeven of omdat je ooit bij mij een buitenles, cursus of workshop hebt gedaan. Alle informatie over de nieuwsbrief - inclusief het archief - vind je hier. Ken je nog iemand die deze nieuwsbrief leuk zou kunnen vinden? Stuur hem door!