Hoi!

Dit is de 4e nieuwsbrief van Tai Chi & Qigong Leidsche Rijn. Graag deel ik enkele waardevolle zaken uit mijn wereld. Feedback altijd welkom.

Ken je nog iemand die deze nieuwsbrief leuk zou kunnen vinden? Stuur hem door!

Fijne zomer!

Tjeerd Verbeek
www.tai-chi.nl

---

Buitenlessen Tai Chi & Qigong

Tijdens de zomerstop in juli en augustus, geef ik enkele buitenlessen in het Maximapark in Utrecht Leidsche Rijn. Deze lessen bestaan uit een mix van qigong & tai chi en de meeste zijn voor iedereen toegankelijk. Dus of je nu beginner bent of gevorderd, (ex)leerling of niet, je bent welkom! De eerste is op 5 juli; meer data en info vind je hier.

---
Klik om een fragment te lezen

Boek

Zowel tai chi als qigong zijn Chinese tradities die voor een belangrijk deel voortkomen uit het taoisme. Het taoisme is een vorm van non-dualisme, dat in alle tijden en plaatsen op de wereld in verschillende vormen de kop op steekt. Philip Renard schreef er een zeer goed boek over: 'Non dualisme - de directe bevrijdingsweg'. Dit boek focust op de universele principes achter de verschillende Oosterse tradities en hoe deze in Nederland hun opmars maakten.

Uitgeverij Juwelenschip | 336 pagina's | ISBN: 9021543583 

---

'Still Point Inducer'

Ik heb een brede interesse in eenvoudige natuurlijke en goedkope manieren om gezondheid te verbeteren. De 'Still Point Inducer' komt uit de cranio sacraal therapie en is een snel en effectief hulpmiddel om te ontspannen. Je kan er makkelijk zelf een maken door twee tennisballen in een oude sok te doen. De volgende video legt uit hoe je daarna te werk gaat: https://www.youtube.com/watch?v=QFI6-SjTe5U

Ook op de site van Robert Harris - maker van de 'Becalm Balls' - vind je veel achtergrond-informatie over de still point inducer. Zelf gebruik ik hem al jaren. Als je er vragen over hebt, laat van je horen. Succes!

---

Video inspiratie 

> Tai Chi sabelvorm door Rosa Chen uit Taiwan. (4 minuten)

> Peter Wayne - assistant Professor of Medicine at Harvard Medical School - spreekt over de rol van mindfulness in tai chi. (2 minuten)

---

Agenda

27 juni - 10 juli: Cheng Hsin camp in De Glind met Peter Ralston
23-26 juli: Rencontres Jasnieres - internationale tai chi meeting in Frankrijk
14-15-16 augustus: North Sea Tai Chi festival in Zeewolde.
20 september: start seizoen 2015-2016 Tai Chi & Qigong Leidsche Rijn