In de zomermaanden geef ik soms buitenlessen in het Maxima park in Leidsche Rijn Utrecht. De lessen zijn een mix van tai chi en qigong – geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Hieronder staan de data en alles wat je moet weten.

  • Zondag 30 juni 2024 van 10:30 -12:00 uur
    [Er zijn 2 aanmeldingen.]
  • Dinsdag 9 juli 2024 van 19:30 – 21:15 uur (voor cursisten & oud-leerlingen)
    [Er zijn 2 aanmeldingen.]

Kosten & aanmelding

De kosten bedragen 10 euro; contant (gepast) te voldoen bij aanvang van de les. Je kan je aanmelden door een mailtje te sturen via de contact pagina. Je ontvangt een bevestiging met extra info. Check voordat je komt altijd deze pagina in verband met mogelijke wijzigingen. (Zie je oude informatie? Gebruik dan de ‘refresh’ functie van je browser!)

Buitenles tai chi qigong (leidsche rijn utrecht)

Weer

Een buitenactiviteit is afhankelijk van het weer. De les gaat door zolang er geen noodweer voorspeld is. Een beetje wind of regen trotseren we. Bij twijfel staat op deze pagina of het wel of niet doorgaat. Op het veldje waar de buitenlessen plaatsvinden staan bomen; er is dus ook schaduw.

Deelnemers

Naast acceptabel weer moeten er ook voldoende deelnemers zijn. Bij 4 of meer aanmeldingen gaat het door. Je kan hierboven zien hoeveel mensen zich hebben aangemeld.

Kleding

Tai chi en qigong kan het best worden gedaan in ruimzittende kleding. Als je zorgt voor wat lagen heb je het altijd warm of koel genoeg. Schoenen met soepele zool of gewoon op blote voeten. Het gras is soms hoog en kan na een regenbui nat zijn.

Lokatie & route

De buitenlessen vinden plaats in het Maxima park. Dit park wordt omsloten door een lang pad: het Lint. Het ontmoetingspunt is waar het Lint en de Vikingrijn elkaar kruisen – tussen de Europaweg en de Esdoornlaan. Dit is vlakbij de Japanse tuin, aan het begin van het Pater Mendelpad.

> Soms is de buitenles op een van de veldjes in de Japanse tuin; kijk daar als er niemand is op het ontmoetingspunt.

Op circa 5 minuten lopen ligt zwembad Fletiomare. Daar zijn ook parkeerplaatsen. Het adres van het zwembad is: Burgemeester Middelweerdplaats 1, 3454 HG De Meern. Het Maxima park wordt goed weergegeven op OpenStreetMap:


View Larger Map