Buitenlessen

In de zomermaanden geef ik enkele buitenlessen in het Maxima park in Leidsche Rijn Utrecht. De lessen zijn een mix van tai chi en qigong – geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Hieronder staan de data en alles wat je moet weten.

  • Zondag 18 juli 2021 van 10:30 -12:00 uur (Open les)
    [Er zijn 1 aanmeldingen]
  • Zondag 29 augustus 2021 van 10:30 -12:00 uur (Open les)
    [Er zijn 0 aanmeldingen.]

Kosten & aanmelding

De kosten bedragen 5 euro; contant (gepast) te voldoen bij aanvang van de les. Je kan je aanmelden door een mailtje te sturen via de contact pagina. Je ontvangt een bevestiging met extra info. Check voordat je komt altijd deze pagina in verband met mogelijke wijzigingen. (Zie je oude informatie? Gebruik dan de ‘refresh’ functie van je browser!)

Buitenles tai chi qigong (leidsche rijn utrecht)

Weer

Een buitenactiviteit is afhankelijk van het weer. De les gaat door zolang er geen noodweer voorspeld is. Een beetje wind of regen trotseren we. Bij twijfel staat op deze pagina of het wel of niet doorgaat. Op het veldje waar de buitenlessen plaatsvinden staan bomen; er is dus ook schaduw.

Deelnemers

Naast acceptabel weer moeten er ook voldoende deelnemers zijn. Bij 5 of meer aanmeldingen gaat het door. Je kan hierboven zien hoeveel mensen zich hebben aangemeld.

Coronavirus

We nemen de gebruikelijke maatregelen ten aanzien van het coronavirus in acht: alleen naar de les komen wanneer je fit en klachtenvrij bent. Verder nemen we ten allen tijde 1,5 meter onderlinge afstand in acht.

Kleding

Tai chi en qigong kan het best worden gedaan in ruimzittende kleding. Als je zorgt voor wat lagen heb je het altijd warm of koel genoeg. Schoenen met soepele zool of gewoon op blote voeten. Het gras is soms hoog en kan na een regenbui nat zijn.

Lokatie & route

De buitenlessen vinden plaats in het Maxima park (voorheen ‘Leidsche Rijn park’). Dit park is erg groot en wordt omsloten door een lang pad: het Lint.┬áHet ontmoetingspunt is waar het Lint en de Vikingrijn elkaar kruisen – tussen de Europaweg en de Esdoornlaan. (Vlakbij de rodondendrontuin aan het begin van het Pater Mendelpad.) Op circa 5 minuten lopen ligt zwembad Fletiomare. Daar zijn ook parkeerplaatsen. Het adres van het zwembad is: Burgemeester Middelweerdplaats 1, 3454 HG De Meern. Het Maxima park wordt niet goed weergegeven op google maps, maar wel op OpenStreetMap:


View Larger Map