Wanneer?

Nog geen nieuwe datum bekend.

Deep Relaxation Workshop

Op zondagmiddag zal ik weer een workshop geven rond het thema diepe ontspanning. Veel mensen dragen overmatige spanning met zich mee. Dit vermindert de energiedoorstroming en bewegingsvrijheid en kan allerlei klachten veroorzaken. Door tijd te nemen om actief te ontspannen krijg je meer energie, functioneert je bewegingsapparaat beter en ervaar je meer vrijheid in denken en doen. Centraal staat:

  • Bewustworden van spanning
  • Loslaten
  • In het hier en nu zijn

Inhoud

In de workshop gaan we met behulp van verschillende methodes ontspannen. Het leerproces valt of staat met het waarnemen en bewustworden van spanning in het lichaam. Dat doen we zowel solo als met de feedback van een partner. Daarnaast maken we gebruik van enkele natuurlijke reflexen die het parasympatische zenuwstelsel activeren. We doen oefeningen uit mindfulness, tai chi, qigong, Buteyko (adem) en last but not least: Psoas Release Exercises. De workshop is serieus, maar er wordt zeker ook gelachen!

deep relaxation en TRE workshop

Voor wie?

Deze workshop is met name bedoeld voor mensen met enige ervaring in één (of meerdere) van de volgende disciplines: qigong, yoga, dans, meditatie, lichaamswerk, vechtkunst, massage, tai chi etc. Het is in je eigen beoefening daarvan duidelijk geworden dat je meer zou kunnen en wil ontspannen. NB: Niet geschikt in geval van ernstige psychische problemen; bij twijfel: overleg.

Praktische info

De workshop is van 13:00-17:30 uur; deur open vanaf 12:45 uur. Meenemen: ruimzittende kleding (ook warm) en iets om op te liggen (matje).

Lokatie

De workshop vindt plaats in Utrecht Leidsche Rijn – in een mooie oude boerderij nabij Vleuten: Het Atelier, Alendorperweg 10A, 3451 GM Utrecht

Kosten & betalen

De kosten bedragen 49 euro per persoon. Leerlingen, ex-leerlingen en Permanent Beta festival bezoekers betalen 35 euro. De gegevens voor de betaling ontvang je per email.

Aanmelden

Meld je aan per email. Je ontvangt dan een email met details en gegevens om te betalen. Het maximaal aantal deelnemers is 12. Op dit moment zijn er nog 12 plekken vrij.