PRE workshops & Corona

Als docent en organisator wil ik graag dat iedereen veilig kan deelnemen zonder kans op besmetting met het coronavirus. Daarvoor zijn er wat extra spelregels en maatregelen. Hieronder lees je daar alles over.


Coronaproof

De workshop is coronaproof. Ik zie erop toe dat voor, tijdens en na de workshop de onderlinge afstand tussen de deelnemers ruim 1,5 meter is. Per deelnemer is er een oppervlakte van ruim 10 m2 beschikbaar. Daarnaast is er mechanische ventilatie en kunnen ramen open.


Locatie

De PRE workshop van 11 oktober wordt gegeven op deze locatie:

Basisschool De Meander
Centrumlaan 1
3454 CX De Meern

Routebeschrijving
De workshop vindt plaats in de speelzaal van Basisschool De Meander. Je komt daar via de zij-ingang, te bereiken via het schoolplein. Om op het schoolplein te komen moet je door een hek. Open het hek om de speelplaats te betreden en sluit het weer achter je! Het is vlakbij winkelcentrum Mereveldplein; tegenover de AH.

Binnenkomen
Ga na aankomst niet het gebouw in; blijf rustig wachten in de omgeving van de ingang. Ik kom je ophalen en begeleid je naar je plek. Mocht je onverhoopt te laat zijn, klop dan op het raam van de zaal (direct naast de ingang aan de rechterkant). Vóór het betreden van de zaal graag je buitenschoenen uittrekken, deze mogen niet naar binnen. Deelnemers komen één voor één binnen. Wanneer je binnenkomt kies je een plek zo ver mogelijk van de deur.

Vertrekken
Na de workshop verlaten we één voor één de zaal. Pak je schoenen in de hal en loop dan een stuk door om ze aan te trekken. Hierdoor kan iedereen met behoud van 1,5 meter afstand de zaal vlot verlaten.

Bereikbaarheid
OV: Buslijnen 28, 29, 102 en 107 stoppen bij halte Meernbrug op circa 500 meter.
Auto: Gratis parkeren voor de deur.
Fiets: Je kan je fiets op het schoolplein aan het hek vastzetten of naast de ingang plaatsen.


Spelregels & maatregelen

Er gelden de volgende maatregelen:

  • Hou de onderlinge afstand – voor, tijdens en na de workshop – altijd ruim 1,5 meter. Blijf in de zaal zoveel mogelijk op je plek.
  • Thuisblijven wanneer je koorts of luchtwegklachten hebt, zoals niezen, droge hoest, loopneus of benauwdheid. Ook wanneer een huisgenoot deze symptomen heeft.
  • Er is één wc; was voor en na gebruik je handen.

Meenemen & voorbereiden

Fijn als je dit wil doen:

  • Eigen yogamat meenemen. (Als je geen mat hebt: eigen laken/kleed meenemen om over de aanwezige gymzaal-mat te leggen.)
  • Eigen beker meenemen om thee/water uit te drinken. Thee zelf meenemen in thermoskan. Ook water zoveel mogelijk zelf meenemen.
  • Trek je workshop-kleding zoveel mogelijk thuis al aan, zodat je niet uitgebreid hoeft om te kleden.
  • Omdat we flink ventileren kan het soms fris zijn. Neem warme kleding mee.
  • Als je het snel koud hebt: (fleece)dekentje meenemen

Vragen

Hieronder enkele veelgestelde vragen:

1. Is het met het oog op corona veilig om deel te nemen aan de workshop?
Op veel plekken (bijvoorbeeld in supermarkten) wordt de 1,5 meter regel niet of minder goed nageleefd. Ik garandeer dat dat in de PRE workshop van 11 oktober wèl het geval zal zijn. Daarnaast wordt er goed geventileerd. Dus ja, ik denk dat het veilig is om deel te nemen.

2. Wat als de workshop toch niet kan doorgaan i.v.m. strengere corona regels of lockdown?
Dan komt er een nieuwe datum zodra het weer is toegestaan.

3. Mondkapje?
Niet verplicht, maar als je er een wil dragen is dat prima.

4. Ik moet door corona klachten thuisblijven, ben ik dan mijn geld kwijt?
Nee, je mag in dat geval je inschrijving doorschuiven naar de volgende PRE workshop op 24 januari 2021. En als dat niet kan naar de eerstvolgende daarna.

5. Ik heb klachten, maar ik heb me laten testen en het is geen corona. Mag ik dan komen?
Jazeker, met een recente negatieve coronatest ben je welkom om deel te nemen.


Voor het laatst bijgewerkt op: 9 oktober 2020.