PRE & Corona

Sinds 1 juli 2020 mag er weer binnen worden gesport in groepsverband. Dat betekent dat de Psoas Release Exercises workshops weer kunnen plaatsvinden. Als docent en organisator wil ik graag dat iedereen veilig kan deelnemen zonder kans op besmetting. Daarvoor zijn er wat extra spelregels en procedures. Hieronder lees je daar alles over.


Meenemen & voorbereiden

Fijn als je dit wil doen:

  • Eigen laken of kleed (minimaal 70 x 190 cm) meenemen om over de aanwezige yogamat te leggen (verplicht)
  • Eigen beker meenemen om thee/water uit te drinken (wordt contactloos voor je ingeschonken)
  • Trek je workshop-kleding zoveel mogelijk thuis al aan, zodat je niet uitgebreid hoeft om te kleden.

Locatie & binnenkomst

De zaal is ruim, maar de ontvangstruimte (hal) met keukentje en kleedkamer is wat kleiner. Daarom komen alle deelnemers één voor één binnen. Wacht bij aankomst beneden bij de wenteltrap. Klop tegen de trap zodat ik weet dat je er bent. Ik zal aangeven waneer je naar boven kunt komen.

In de zaal ligt een yogamat voor je klaar. Deze is zo gepositioneerd dat er minimaal 1,5 meter afstand is tot de volgende deelenemer. Wanneer je binnenkomt kies je een mat zo ver mogelijk van de deur.

Er is één wc; was voor en na gebruik je handen en maak de bril schoon met een reinigingsdoekje (aanwezig).


Spelregels & maatregelen

Er gelden de volgende maatregelen:

  • Hou de onderlinge afstand – voor, tijdens en na de workshop – altijd ruim 1,5 meter. We blijven zo veel mogelijk op onze plek / yogamat.
  • Bij binnenkomst je handen wassen of desinfecteren. Op de locatie zijn er diverse plekken waar dat kan.
  • Thuisblijven wanneer je koorts of luchtwegklachten hebt, zoals niezen, droge hoest of benauwdheid. Ook wanneer een huisgenoot deze symptomen heeft.
  • Het maximum aantal deelnemers is teruggebracht van 14 naar 10. Hierdoor is er ruim 5 m2 oppervlakte per deelnemer.
  • Ventilatieroosters en raam gaan zoveel mogelijk open. Daarnaast is er een luchtreiniger met (virus)filter.

Vragen

Hieronder enkele veelgestelde vragen:

1. Is het met het oog op corona veilig om deel te nemen aan de workshop?
De afgelopen week heeft het RIVM laten weten dat op dit moment minder dan 1% van de getestte mensen besmet blijken te zijn. De kans dat er iemand in de workshop is die covid-19 heeft is dus uiterst gering. Maar zelfs mocht dat zo zijn, dan is door de maatregelen de kans heel klein dat die persoon iemand anders kan besmetten. Op veel plekken (bijvoorbeeld in supermarkten) wordt de 1,5 meter regel niet meer of minder nageleefd. Ik garandeer dat dat in de PRE workshop van 5 juli wèl het geval zal zijn. Dus ja, ik denk dat het veilig is om deel te nemen.


Voor het laatst bijgewerkt op: 6 juli 2020.