Sinds 2015 geef ik workshops om neurogenic tremors op te wekken. Hieronder enkele reacties van deelnemers.

Algemeen

“Ja, een fijne workshop weer! En tof dat het trillen nu ook lukte bij mij :-)”

“Zelf doe ik bijna elke ochtend het lostrillen van de psoas spieren. Dit bevalt heel goed en ik ben blij dat ik dit van je geleerd heb.” (2019, man, 60 jaar)

“De workshop was een prettige afwisseling van informatie en oefeningen doen. Ik was blij dat de oefeningen niet super ingewikkeld waren en dat ik het trillen direct kon ervaren. Fijn dat duidelijk werd uitgelegd waar je op moest letten, voelde heel zorgvuldig en veilig. Na afloop voelde ik een diepe ontspanning in mijn lichaam, heel prettig.” (2021, vrouw, 38 jaar)

“Dank voor de workshop! Werkt voor mij erg goed.”

“Ik kon – voor een eerste keer – al aardig ‘trillen’ en heb genoeg geleerd om hier zelfstandig verder mee te komen. Wat mij vooral hielp is de enthousiaste en ontwapenende stijl van Tjeerd, die gewoon heel plezierig traint.” (2021, man, 44 jaar)

“Het was echt supergaaf. Ben serieus enthousiast.”

“Omdat ik geïnteresseerd ben in werken met de psoasspier, had ik me opgegeven voor de workshop, maar geen idee wat me te wachten stond. Tjeerd legt de oefeningen rustig, zorgvuldig en no-nonsense uit, waardoor er een ontspannen sfeer ontstaat. Tijdens het trillen kon ik veel loslaten, waardoor er een diepe ontspanning ontstond die ook nu de dag daarna nog duidelijk voelbaar is. Ik kijk uit naar meer ;-).” (2021, vrouw, 39 jaar)

“Ik vond het een hele bijzondere ervaring en het trillen/schudden ervaar ik als heel bevrijdend. Je lijf komt echt los! Heel tof dat ik dit geleerd heb. Ik merkte wel dat ik bij het eerste trillen wat emotioneel werd. Tegelijk ook een positief gevoel omdat je kan los laten.” (2023, vrouw, 47 jaar)


Geestelijke gezondheid

“After the workshop I felt very sad for about 2 hours, but now I feel very happy. That’s why I came back for another workshop with you.” (Zwitserland 2019, vrouw 39 jaar)

“I work as a nurse and am frequently exposed to intense situations with patients. I had an image in my head that kept coming back. This dissapeared after the two sessions in your workshops two years ago.” (Zwitserland 2017, vrouw, 56 jaar)

“Na de oefeningen te hebben geleerd van Tjeerd doe ik ze regelmatig. Ze zorgen ervoor dat ik losser in mijn leven sta, en dat de kleine dagelijkse frustraties niet opbouwen en me gaan hinderen. Het mooiste eraan vind ik dat het niet aanvoelt als psychotherapie of meditatie, terwijl het niettemin zo lijkt te werken. Met het schudden en trillen kom ik op een heel natuurlijke manier terug bij wat ik werkelijk belangrijk vind in het leven. Ik kan deze oefeningen aan iedereen aanraden!” (2021, man, 44 jaar)

“Dank voor de fijne workshop! Geweldig om in een middag de ‘techniek’ van het trillen beter te begrijpen en toe te kunnen passen. Ik voelde me na afloop een stuk lichter, alsof er iets opgeruimd was wat al een tijd vast zat. Heel prettig.” (2021, vrouw, 30 jaar)


Lichamelijke gezondheid

“Mijn pijnklachten veroorzaakt door fibromyalgie zijn al enkele dagen sterk verminderd. Verder was ik moe en heb ik beter geslapen!” (2018, vrouw 45 jaar)

“The last few months I had pain in my lower back that I was unable to fix with my usual exercises. After the workshop the pain dissapeared.” (Zwitserland 2019, ervaren tai chi beoefenaar, man, 42 jaar)

“Dank voor de fijne en leerzame workshop. Ik lag daarna om 8 uur al in bed en werd om half 7 wakker; bijna de klok rond geslapen!” (2018, vrouw, 44 jaar)

“Nogmaals dankt voor de interessante workshop! Ik heb er zeker baat bij; mijn pijnklachten in bekkengebied en onderrug zijn minder geworden.” (2020, vrouw 37 jaar)


Zie hier een overzicht van alle workshops met Tjeerd Verbeek.